شروع بکار وبلاگ ثمینشروع بکار وبلاگ ثمین، تا این لحظه: 13 سال و 2 ماه و 6 روز سن داره

ژورنال دنیای نفیــــــــــس

هدف ها و اهمیت فعالیت های هنری

1391/1/19 13:49
نویسنده : ثمین
982 بازدید
اشتراک گذاری

فعالیت های هنری به طور طبیعی سبب تقویت جنبه های گوناگون رشد زبانی، شناختی، اجتماعی و حسی - حرکتی می شوند. بقیه در ادامه مطلب...

زمانی که فعالیتی را خواه در محیط خانه یا مدرسه برای کودکان برنامه ریزی می کنیم، مهم ترین نکته این است که بدانیم این برنامه چه اهمیت و اهدافی دارد و چه سودی برای رشد ذهنی و آموزشی کودک به همراه خواهد داشت. فعالیت های هنری به طور طبیعی سبب تقویت جنبه های گوناگون رشد زبانی، شناختی، اجتماعی و حسی - حرکتی می شوند. کارهای هنری روش هایی پیش روی کودک می گذارند تا درک خود را از مفاهیم ویژه به شکل غیر کلامی بیان کند. در این نوشته، منظور از فعالیت های هنری، نقاشی، کاردستی و مجسمه سازی به روش خلاق است.

 

photo

 برای نمونه، اگر موضوع اصلی کار هنری، آموزش مفهوم انتزاعی اندازه باشد، کودکی که دایره ی واژگانی غنی برای توضیح این مفهوم ندارد، می تواند با کشیدن چیزی در اندازه های متفاوت، درک خود را از مفهوم به نمایش بگذارد. می توان کودک را از راه فعالیت های هنری تشویق به ایجاد ارتباط کرد. به ویژه کودکانی که مشکلات گفتاری دارند، می توانند به کمک هنر، منظور خود را به مخاطب بفهمانند. فعالیت های هنری، کودکان را تشویق به حرف زدن و ابراز عقیده نیز می کنند. بسیاری از کودکانی که در برابر هر پرسشی به دادن پاسخ های کوتاه بله و خیر بسنده می کنند، در فرآیند خلق یک اثر هنری می توانند در رابطه با طرح، مواد مورد نیاز، کار دوستان شان و موضوع های دیگر حرف بزنند. فعالیت های هنری همچنین به کودک اعتماد به نفس و انگیزه برای خلاقیت می دهند. هنگام فعالیت های هنری گروهی، کودکان مهارت برقراری روابط اجتماعی را به گونه ای غیر مستقیم فرا می گیرند و با چگونگی تعامل، کمک به دیگران، مشارکت، پرهیز از خشونت و راه های حل مشکلات مختلف آشنا می شوند.

photo


 فعالیت های هنری سبب رشد حسی و اجتماعی در کودکان می شوند. برخی از کودکان به دلیل ترس از کثیف شدن، ناشناخته بودن مواد یا احساس ناتوانی، از شرکت در هر نوع کار هنری پرهیز می کنند. با تقویت روحیه ی اجتماعی و استفاده از فعالیت های ساده ی هنری به عنوان گام اول حرکت، می توان حس بی اعتمادی به خود را در کودک از بین برد. بسیاری از کودکان از گفت و گو درباره ی احساسات و عواطف شان پرهیز می کنند، اما در بیشتر موارد اطلاعاتی در رابطه با احساسات و اتفاقات پیرامون کودک، با کار هنری اش آشکار می شود. لذت کارهای هنری به پدید آمدن روحیه ی اجتماعی می انجامد. به طور مثال، در فرآیند کار هنری، کودک به سبب لذتی که می برد، شروع به حرف زدن یا لبخند زدن می کند، اطمینان و اعتماد در کودک شکل می گیرد و خلاقیت او رشد می کند.

photo

 

در خردسالان، کارهای هنری، فعالیت های حسی-حرکتی آن ها را بیشتر می کند. کودک با این فعالیت ها دیدن و ایجاد ارتباط میان دست و چشم را می آموزد. استفاده از انگشتان و در دست گرفتن اشیا را تمرین می کند و مهم تر  اینکه بین دیدن و فرایند تفکر در او ارتباط ایجاد می شود. فعالیت های هنری، کودک را در علاقه مند شدن به کتاب و فرآیند آموزش خواندن نیز یاری می دهند. با فعالیت های هنری، توجه کودک به تصویر جلب می شود و درست دیدن را می آموزد. او با نگاه کردن به کتاب های تصویری و کار هنری روی کتاب، نخست می تواند تصاویر را دنبال کند و با نقاشی، داستان بگوید. پس از خواندن تصاویر، واژگان مربوط به هر تصویر را یاد می گیرد. این تمرین ها فرآیند خواندن و آموزش را تبدیل به فعالیتی لذت بخش می کنند.

 

 

منبع: کتابک

 

قلب
قلب

اگه از این مطلب رو دوست داشتید، لطفا برای گوگل محبوب کنید (+g بزنید)

(پایین صفحه سمت چپ)

پسندها (1)

نظرات (2)

mamane radin
26 فروردین 91 16:07
سلام گلم با کمال میل لینکتون کردم.
فاطمه
4 بهمن 91 18:33
عالیه عزیزم